דלקת בדרכי השתן היא מחלה שבאה לידי ביטוי במגוון רחב של תסמינים שכוללים בין היתר צריבה או תחושה של כאבים בעת הטלת שתן, תחושה של צורך בהול להתרוקן ללא קשר למידת המלאות של שלפוחית השתן, הטלת שתן תכופה, כאבים בבטן התחתונה, נוכחות של דם בשתן, חום גבוה ועוד.
המחלה נגרמת בעקבות נוכחות של חיידקים בדרכי השתן כשברוב המקרים מדובר על חיידקי E-Coli שנמצאים באופן שגרתי בחלק התחתון של מערכת העיכול של האדם.
במאמר זה נפרט אודות סוג מסוים של אנטיביוטיקה שנקרא אמוקסיצילין ולמעשה בתרופה מסוימת שמכילה חומר זה שמשווקת בישראל תחת השם המסחרי מוקסיויט.
אמוקסיצילין על קצה המזלג
אמוקסיצילין היא תרופה אנטיביוטית ששייכת למשפחת הפניצלינים הסמיסינטתיים. היא משמשת לטיפול במגוון רחב של זיהומים שעליהם ניתן למנות בנוסף לזיהומים בדרכי השתן גם זיהומי אף אוזן גרון וזיהומים שונים בדרכי הנשימה ולטיפול במחלת הזיבה.בישראל התרופה משווקת לא רק תחת השם מוקסיויט כי אם גם תחת השם מוקסיפן. מאחר וכיום ישנם חיידקים מסוימים שהצליחו לפתח עמידות נגד התרופה, הרי שלא תמיד היא תהיה הבחירה הראשונה לטיפול בדלקת בדרכי השתן.
מתי אין להשתמש בתרופה?
האם יש לתרופה תופעות לוואי כלשהן?
לתרופה קיימות תופעות לוואי מסוימות שכוללות סחרחורת, בחילה, פטריה בנרתיק או בפה, שינוי בצבע של השיניים, שלשול קל ועייפות. עם זאת, אף אחת מתופעות הלוואי האלו לא צריכות לעורר חשש אלא אם כן הן מהוות פגיעה משמעותית באיכות החיים שכן הן לא מסוכנות בשום צורה ונחשבות לשכיחות יחסית.
הנחיות כלליות בנוגע למוקסיויט
באופן כללי מומלץ שלא להפסיק ליטול את התרופה לפני המועד הרצוי גם במקרים בהם ישנה הקלה במידת החומרה של התסמינים. כמו כן מומלץ לשמור על התרופה במקום שנמצא מחוץ להישג ידם של ילדים. מעבר לכך, חל איסור מוחלט להעביר את התרופה לידיו של אדם שהתרופה לא מיועדת לשימושו גם במקרים בהם הוא מציג את אותם התסמינים מהם סובל האדם שהתרופה נמצאת ברשותו.