
דלקת בשתן או דלקת בדרכי השתן היא מחלה שכיחה יחסית שפוגעת בנשים בשכיחות גבוהה יותר מאשר שהיא פוגעת בגברים. כמו כן המחלה עלולה להופיע גם בקרב ילדים ואפילו תינוקות.
הקשר בין אנטיביוטיקה לדלקת בדרכי השתן
החיידקים למעשה מהווים חלק אינטגרלי ממערכת העיכול ומהמערכת החיסונית של האדם אך ברגע שהם מצליחים לחדור לדרכי השתן ולשגשג בהן, מתרחשת דלקת.
יש לציין כי לפני המצאת האנטיביוטיקה המחלה נחשבה למסוכנת מאוד אך כיום היא נחשבת ברוב המוחלט של המקרים למחלה פשוטה מאוד לטיפול.
אילו תרופות אנטיביוטיות משמשות לטיפול בדלקת בדרכי השתן?
- Cephalosporins
- Amoxicillin
- Sulfonamides
- Trimethoprim-Sulfamethoxazole
- Nitrofurantion
עם זאת, חשוב לדעת כי שלושים אחוז מכלל החיידקים אינם מגיבים ל- Amoxicillin, חמישה עשר אחוז אינם רגישים ל – Sulfamethoxazole ועשרה אחוז מכלל החיידקים עמידים לחלוטין ל- Trimethoprim-Sulfamethoxazole.
האם הטיפול האנטיביוטי הוא הטיפול היחיד למחלה?
אמנם בסופו של דבר מטרת העל היא חיסול של החיידקים שהצליחו לחדור לדרכי השתן ולשגשג בהן, הרי שמעבר לתרופות האנטיביוטיות ישנו מגוון רחב של טיפולים אחרים ושל תרופות אחרות שמשמשים לטיפול בחולים בדלקת בדרכי השתן.
כיום ידוע שככל שהשתן חומצי יותר, כך לחיידקים המזיקים קשה יותר לשגשג בו. זו הסיבה בגינה מומלץ לנשים שסובלות מדלקת בדרכי השתן לעתים קרובות לצרוך מיץ חמוציות בתדירות גבוהה או לעשות שימוש בכדורים מסוימים שמיועדים להפוך את השתן לחומצי יותר.