תקופת ההנקה מעלה לא מעט שאלות והתלבטויות הנוגעות לתזונתה של האם המניקה כשלפי הנראה, בכל הקשור לנושא זה הבלבול בקרב הציבור הרחב רב ביותר שכן רב בו הנסתר על הגלוי. כך לדוגמה ישנן נשים רבות הנמנעות מצריכת מזונות יוצרי גזים משום שהן מאמינות שהמזונות יובילו להיווצרות של גזים במערכת העיכול של התינוק, בעוד שהלכה למעשה עצם יצירת הגזים במערכת העיכול האימהית מעידה על כך שהמזון הכיל שיעור נאה של סיבים שלא עברו ספיגה במערכת העיכול, אלא תסיסה במעי הגס.
מעבר לכך, ישנם מצבים שבהם הימנעות מנטילת תרופה מסוימת עלולה להוביל להחמרתם עד כדי סכנה בריאותית חמורה. במאמר שלפניכם נעסוק במצב כזה בדיוק וכפי שכבר הסגירה אותנו הכותרת, הכוונה היא לדלקת בשתן או דלקת בדרכי השתן.
דלקת בשתן – הרבה מעבר לחוסר נוחות
באופן עקרוני רוב הדלקות בדרכי השתן הן דלקות הפוגעות בדרכי השתן התחתונות ושלפוחית השתן וזאת כיוון שברוב המוחלט של המקרים החיידקים מגיעים לפתח השופכה מאזור פי הטבעת והנרתיק ועושים את דרכם במעלה דרכי השתן. לפיכך במקרים שבהם לא מטפלים בבעיה, הם עלולים להמשיך במעלה דרכי השתן ולהגיע אף לכליות. דלקת בדרכי השתן המערבת את הכליות נקראת פיילונפריטיס ועלולה להחמיר עד כדי נזק כלייתי ואי ספיקת כליות.
כיצד מטפלים בדלקת בדרכי השתן בזמן ההנקה?
על מנת לטפל באופן יעיל ומוצלח במחלה יש בראש ובראשונה לזהות את הפתוגן שגרם לזיהום שהוביל להתפתחות הדלקת (הדלקת היא התגובה של מערכת החיסון לזיהום), אך ברוב המקרים מתברר כי מדובר בחיידקי מעיים. לפיכך בדרך כלל הטיפול המתאים הוא טיפול אנטיביוטי. גם כאן חשוב לציין כי ישנן נשים רבות הנמנעות מנטילת אנטיביוטיקה בכל מחיר במהלך ההנקה, למרות שאין שום צורך בכך.ישנו מגוון רחב ביותר של תרופות ממשפחת האנטיביוטיקה הנחשבות לבטוחות לחלוטין לשימוש כשלמעשה ישנן תרופות ממשפחת האנטיביוטיקה שניתן לתת לתינוקות רכים במקרה של זיהומים חיידקיים.
אילו תרופות ממשפחת האנטיביוטיקה אסורות לשימוש בזמן ההנקה?
תרופה לדוגמה ממשפחת האנטיביוטיקה האסורה לשימוש במהלך ההנקה היא כל תרופה המכילה את המרכיב הפעיל Tetracycline (לא מומלץ להניק בזמן טיפול ממושך מחשש להכתמת השיניים, הגברת הרגישות לשמש ופגיעה בגדילה התקינה של עצמות התינוק).