דלקת בשתן היא מחלה שנגרמת בשל חדירה של חיידקים לדרכי השתן. בשל הסמיכות של פתח השופכה והנרתיק לפי הטבעת בנשים היא מופיעה בקרב אוכלוסייה זו בשכיחות גבוהה יותר מאשר בקרב האוכלוסייה הגברית אך גם גברים רבים סובלים מהמחלה.
מה היא שיטת הטיפול הקונבנציונאלית בדלקת בשתן?
שיטת הטיפול הקונבנציונאלית מתבססת על מיגור אוכלוסיית החיידקים שמקננת בדרכי השתן פשוט על ידי מתן אנטיביוטיקה. כמו כן הטיפול הקונבנציונאלי יכול לכלול שימוש במשככי כאבים מסוימים, בתרופות להורדת החום וכן מתן של תרופות שמיועדות להביא להקלה בחומרת התסמינים האופייניים למחלה באופן ספציפי כמו למשל תחושת הצריבה בעת הטלת השתן.
צריכת מרובה של מים
אחת מתרופות הסבתא הידועות כוללת הנחיות לשתיית מים מוגברת. ההיגיון העומד מאחורי הטיפול הנ”ל אומר שככל שהשתן המיוצר יהיה רב יותר, כך יקשה על החיידקים לשגשג בדרכי השתן. על פניו יש בכך הרבה מן האמת כיוון שכיום ידוע כי אנשים שנוטים להתאפק ולהטיל שתן לעתים רחוקות יותר, נמצאים בסיכון מוגבר לחלות במחלה יחסית לאנשים שלא מתאפקים.
צריכת מיץ חמוציות
גם כאן, אמנם אין הוכחות לכך שצריכת מיץ חמוציות עוזרת להקלה בתסמינים אך נשים רבות מדווחות על כך שצריכת מיץ חמוציות סייעה להן ליהנות מהקלה בחומרת התסמינים, מקיצור משך המחלה, מתדירות הידבקות נמוכה יותר (בקרב נשים שסובלות מהמחלה באופן כרוני) ועוד. בכל מקרה, אין כל רע בצריכת מיץ חמוציות באופן כללי.
תמצית זרעי אשכוליות, האנטיביוטיקה הטבעית
צריכת תה פטרוזיליה
חולים רבים מדווחים על הקלה כמעט מידית בחומרת התסמינים לאחר צריכה של כוס עם תה פטרוזיליה. כל שיש לעשות הוא להרתיח מים עם צרור פטרוזיליה (עדיפה פטרוזיליה אורגנית) בסיר, להמשיך לבשל את הפטרוזיליה על אש נמוכה במשך כמה דקות, להסיר מהאש, להניח למים להתקרר ולשתות לרוויה.
פמינוז
לסיכום
הרוב המוחלט של הטיפולים הביתיים לדלקת בשתן לא נחשבים מסוכנים. עם זאת, בכל מקרה אל לסובלים מהמחלה לוותר כליל על הטיפול הקונבנציונאלי במחלה. ההמלצה היא להתייחס לטיפולים האלו כאל טיפולים משלימים ובכל מקרה ליידע את הרופא המטפל אודות קיום הטיפול על מנת שלא ליצור אינטראקציה בין תרופתית עם התרופות הקונבנציונאליות.