
דלקת בדרכי השתן היא מחלה שאופיינית בעיקר לנשים אך גם גברים סובלים ממנה לא אחת (אם כי בשכיחות נמוכה פי חמש). היא נגרמת בעקבות חדירה של חיידקים לדרכי השתן ושגשוג שלהם. היא יכולה לפגוע בכל אדם בכל גיל כתוצאה ממגוון רחב של מצבים כפי שנפרט במאמר זה וכן להתבטא במגוון רחב של תסמינים קליניים.
כיצד מגיעים החיידקים לדרכי השתן?
למעלה מתשעים ושמונה אחוזים של דלקת בדרכי השתן הם תוצאה של חדירת חיידקים לדרכי השתן דרך פתח השופכה ורק במקרים נדירים ביותר החיידקים חדרו לדרכי השתן דרך מחזור הדם.
מה הם התסמינים של המחלה?
במידה והמחלה מערבת את הכליות המחלה יכולה לבוא לידי ביטוי בחום גבוה, הקאות, צמרמורות, בחילות, כאבי גב או כאבים במותן ועוד. מצב זה נקרא פיילונפריטיס והוא נבדל ממצב אחר שבו הדלקת פוגעת רק בדרכי השתן התחתונות ובשלפוחית השתן.
במקרים מסוימים חרף הנוכחות החיידקים עדיין לא יפגינו החולים שום סימפטומים קליניים. מצב זה נקרא בקטריוריה אסימפטומטית. למרות שהמחלה הא-תסמינית לא מפריעה לאיכות החיים של הסובלים ולמעשה ברוב המוחלט של המקרים מתגלה באופן אקראי בבדיקת שתן, הרי שחשוב לטפל בה על מנת שלא תלך ותחמיר.
טיפול בדלקת דרכי השתן
טכניקות טיפול אלטרנטיביות
ישנן תרופות סבתא רבות שמיועדות לטיפול בחולים וכן מגוון טכניקות טיפול כמו למשל הומאופתיה, נטורופתיה או טכניקות טיפול מהרפואה הסינית שמתייחסות באופן ספציפי לדלקת בדרכי השתן.
מה הקשר בין יוגורט לבין דלקות בדרכי השתן?
ישנן זוג נקודות שקושרות את היוגורט לדלקות בדרכי השתן. הנקודה הראשונה היא ההקלה במידת החומרה של התסמינים.
נשים רבות מדווחות על הקלה בחומרת הכאב לאחר הזרקה של יוגורט פשוט ללא תוספות לנרתיק. אמנם לא מדובר על שיטת טיפול קונבנציונאלית, אך רבות הנשים שעושות כן בכל פעם שהן סובלות מהמחלה. הנקודה השנייה שקושרת את היוגורט לדלקת בשתן היא שבזמן טיפול אנטיביוטי מופר האיזון העדין בפלורה של המעי ושל הנרתיק. בעקבות כך אנשי רפואה רבים ממליצים למטופלים שלהם להקפיד על צריכה של יוגורט פרוביוטי על מנת להפחית את הסיכון לפגיעה במערכת החיסון והעיכול.