דלקת בדרכי השתן היא מחלה שמתרחשת בעקבות נוכחות חיידקית בדרכי השתן. באופן עקרוני נהוג לחלק את כל סוגי הדלקות בדרכי השתן לשני סוגים מרכזיים.
המחלה פוגעת בשכיחות גבוהה יותר בנשים מאשר בברים כשלמעשה בין חמישים אחוז לשמונים אחוז מכלל הנשים יסבלו מהמחלה לפחות פעם אחת בימי חייהן.
במידה והיא פוגעת בילדות, הרי בקרב שני שליש מהחולות היא תשוב ותתפרץ פעם אחת נוספת לפחות תוך שנה וחצי מהמקרה הראשון של המחלה.
תסמיני המחלה
מעבר לכך ישנם מצבים בהם התסמינים לא יורגשו כלל. במידה וישנה נוכחות של חיידקים בדרכי השתן אך לא קיימת עדות קלינית לקיום המחלה, הדלקת נקראת בקטריוריה אסימפטומטית.
מה זה מוקסיפן?
מוקסיפן היא תרופה אנטיביוטית. מאחר ודלקת בדרכי השתן נגרמת על ידי נוכחות חיידקית בדרכי השתן הרי שהקו הטיפולי כולל שימוש בתרופות למיגור הנוכחות החיידקית. בנוסף לטיפול בדלקת בדרכי השתן ישנן התוויות רפואיות נוספות לתרופה.
כך היא מיועדת למשל לטיפול בסינוסיטיס, דלקת של האוזן התיכונה, דלקת שקדים ודלקת הלוע בילדים ובמבוגרים היא משמשת בנוסף לטיפול בדלקת בדרכי השתן גם לטיפול בזיהומים ברקמות רכות באופן כללי, דלקת ריאות נרכשת, התפרצות של ברונכיטיס כרונית וסינוסיטיס.
מידע כללי על התרופה
היא בטוחה לשימוש בזמן ההיריון או עבור נשים מניקות אך בכל מקרה לא נמכרת בלי מרשם רופא. את התרופה ניתן ליטול ללא תלות בארוחות ותופעות הלוואי השכיחות שלה כוללות פריחה עורית, בחילות ושלשולים.
בכל מקרה שבו ירד החום עדיין חל איסור להפסיק לקחת את התרופה. את התרופה יש ליטול עד המועד אותו ציין הרופא שרשם למטופל את התרופה. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שהיחלשות התסמינים לא בהכרח מעידה על היעלמות הזיהום החיידקי כליל. כיום ידוע שהפסקת נטילה של אנטיביוטיקה לפני המועד המומלץ עלולה להוביל להתפתחות של חיידקים שעמידים לאנטיביוטיקה. עם זאת, בגמר השימוש בתרופה יש להשליך את שאריות התרופה לפח ובכל מקרה אין להעביר אותה לאדם אחר.