טיפול בדלקת בדרכי השתן בעזרת ציפרודקס

טיפול ואבחון דלקת בדרכי השתן זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון דלקת בדרכי השתן !

תרופהציפרודקס הוא השם המסחרי של תרופה הנקראת ציפרופלוקסאצין (Ciproflocacin), אנטיביוטיקה רחבת טווח השייכת למשפחת הקווינולונים. בין היתר פועלת התרופה נגד פתוגנים הגורמים לזיהומים במערכת השתן, מערכת הנשימה, זיהומי בטן וזיהומים במערכת העיכול. במקרים שבהם הפתוגן שגרם לזיהום לא זוהה, ניתן לעשות שימוש בציפרודקס באופן בלעדי אם כי לעתים היא ניתנת בשילוב עם תרופות אחרות ממשפחת האנטיביוטיקה על מנת לכסות טווח פתוגנים רחב ככל האפשר.

באילו מקרים חל איסור להשתמש בציפרודקס?

אין להשתמש בציפרודקס במהלך ההיריון וכן אין להשתמש במהלך תקופת ההנקה. כמובן שאם ידועה רגישות לתכשירים אחרים מקבוצת הקווינולונים או לאחד ממרכיבי התרופה, הרי שגם אז השימוש אסור. הוריית נגד נוספת לשימוש בתרופה היא מיאסטניה גרביס (Myasthenia gravis), תסמונת קלינית הבאה לידי ביטוי בהתעייפות של השרירים הרצוניים במאמץ חוזר עם שיפור בזמן מנוחה.

באילו מצבים חשוב להתייעץ עם רופא לפני התחלת השימוש בתרופה?

יש להיוועץ עם רופא לפני התחלת השימוש בתרופה בכל אחד מהמצבים הבאים:

  • אם המטופלת מתכננת להיכנס להיריון בעתיד הקרוב.
  • אם המטופל סובל או סבל בעבר מליקוי בתפקוד הכליה.
  • אם המטופל סובל או סבל בעבר מאפילפסיה או הפרעות נוירולוגיות אחרות.
  • אם למטופל יש היסטוריה של הפרעות בקצב הלב.
  • אם המטופל סבל בעבר או סובל בהווה מאי סבילות לסוגים מסוימים של סוכרים.
  • אם המטופל או אחד מבני המשפחה של המטופל סובל מחסר ב- G6PD.

כיצד משפיעה התרופה על חיי היום יום של המטופל?

חשוב מאוד לדעת כי השימוש בתרופה עלול לפגוע בערנות ברמה מסוימת ואף לגרום להתפתחות של תופעות לוואי נוירולוגיות מסוימות ומשום כך מצריך זהירות בכל פעולה המחייבת ערנות כמו לדוגמה הפעלת מכונות מסוכנות או נהיגה ברכב. עוד יש לציין כי התרופה עשויה לגרום לרגישות מיוחדת עם חשיפה לשמש או לקרינת UV ולכן במשך תקופת הטיפול יש לדאוג להגנה מתאימה. בנוסף לכך מומלץ להימנע משתיית משקאות חריפים או יינות בתקופת הטיפול.

אזהרות חשובות בנוגע לטיפול בציפרודקס

אין להשתמש בציפרודקס תקופה ממושכת או לעתים קרובות בלי להיוועץ ברופא ובכל מקרה של טיפול ממושך יש לערוך בדיקות תפקודי כבד ובדיקות תפקודי כליה על מנת לשלול נזק כלייתי או כבדי ועל מנת לאבחן את הנזק בשלב מוקדם ככל האפשר. יש לדווח לרופא על נטילת התרופה אם המטופל עתיד לעבור בדיקת שתן או בדיקת דם וכן יש לדווח אם קיימת רגישות לתרופות כלשהן או למזונות כלשהם.

תגובות בין תרופתיות

אם המטופל נוטל תרופה נוספת או אם סיים לאחרונה טיפול בתרופה אחרת, לרבות תרופה ללא מרשם רופא, עליו לדווח לרופא המטפל בו על מנת למנוע אי יעילות או סיכונים הנובעים מתגובות בין תרופתיות. הדבר חשוב במיוחד במקרים בהם מדובר בתרופות הבאות: תרופות סותרות חומצה או כל סוג של תרופה שיכולה לשנות את חומציות הקיבה, תרופות נגד קרישת דם, תוספי ויטמינים, מינרלים או תכשירים אחרים המכילים סידן, ברזל, מגנזיום או אלומיניום, תרופות קושרות זרחן, תיאופילין, סוקרלפט, מטוטרקסאט, קלוזפין, רופינירול, קפאין, פרובנסיד ופנטוקסיפילין.

מה הן תופעות הלוואי של השימוש, המחייבות התייחסות מיוחדת?

התרופה עלולה לגרום למגוון תופעות לוואי שחלקן שכיחות יותר כמו לדוגמה בחילה ושלשולים וחלקן נדירות יחסית כמו לדוגמה הפרעות בקואורדינציה או מיגרנה. תופעות לוואי המחייבות התייחסות מיוחדת הן שלשול חמור וממושך, ריר בצואה, דם בצואה, נפיחות בגידים או במפרקים המלווה בכאבים, צהבת, שתן כהה, תגובה פסיכיאטרית, חום גבוה ועוד.

המרכז לטיפול ואבחון דלקת בדרכי השתן

המרכז לטיפול ואבחון דלקת בדרכי השתן מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון דלקת בדרכי השתן, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון דלקת בדרכי השתן. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:

072-3972332
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!